Recepten

Hachee echt de lekkerste…

Ingrediënten:

2 kilo weiderund riblappen
1.5 kilo uien (mag meer zijn als je dat lekker vindt)
stukje gember ca. 5 cm. in 2 stukken gesneden
2 grote laurierbladen
1 snelle jelle in stukjes / ontbijtkoek
2 wortelen in stukjes
2 gistvrije groente bouillonblokjes
2 gistvrije runder bouillonblokjes
1 pakje gerookte spekblokjes

Bereiding:

Riblappen lekker aan alle kanten bruin braden in koekenpan, in olijfolie, roomboter & rundvet van het Weiderund. Daarna in de pan waarin je het vlees gaat sudderen, op een klein, laag pitje.

Daarna in de koekenpan de uien bakken. Word je pan gelijk mooi schoon en alle vlees restjes gaan lekker mee. Als ui gefruit is deze bij vlees in de sudder pan toevoegen.

Vervolgens bouillonblokjes verkruimelen over vlees/ui, water water toevoegen totdat het vlees onder staat. Dan een stuk bakpapier namaken en verfrommelen. Het bakpapier vervolgens over het vlees in de pan leggen. Deksel op de pan en circa 3-4 uur laten sudderen.

Daarna goed terug koelen en koel wegzetten. Volgende dag opwarmen met bakpapier erop en de deksel op de pan. Als het goed warm is het bakpapier eraf halen.

Je kunt nog een paar grote uien snijden en zachtjes bakken. Deze hoeven niet heel bruin te zijn. Deze uien nog toevoegen aan de hachee in sudder pan en alles nog ca. 1 uurtjes zachtjes laten pruttelen.

De saus dikt dan lekker in, je hoeft dan geen bindmiddel te gebruiken.

Eet smakelijk!

 

Met dank aan Kajsa, al jarenlang klant in onze boerderijwinkel, voor dit heerlijke recept!

Related Posts