Nieuwsbrieven, Recepten

Bottenbouillon basis voor het groentesoep recept

Recept bottenbouillon

 

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo botten en schenkel 
  • 2 uien, in grove stukken met schil
  • 3 grote wortels, ongeschild en in grove stukken
  • 3 stengels bleekselderij
  • 4 laurierblaadjes
  • Knoflookbol, doorgesneden
  • 2 eetlepels appelazijn
  • Bosje selderij
  • Peperkorrels
  • Water

 

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten in de pan en vul de pan met water
  • Breng het water aan de kook en laat de bouillon daarna 12 uur trekken
  • Na ongeveer 12 uur de bouillon zeven. Nu kan de bouillon gebruikt worden voor bv groentesoep met rundergehaktballetjes.

 

Vervolg recept groentesoep vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *