Recepten

Entrecote met bloemkoolpuree & zigeunersaus

Entrecote bereiden:

 

Insmeren met peper en zout.

In koekenpan olie en boter verwarmen. De entrecote op hoog vuur laten dichtschroeien. Omdraaien en dan vrij snel vuur omlaag en laten garen tot de gewenste gaarheid. Hierna de entrecote nog laten rusten onder aluminiumfolie.

Bloemkoolpuree voor 4 personen:

Grote bloemkool in roosjes

Scheutje gekookte melk

Klontje boter

Peper, zout en wat nootmuskaat (optioneel)

Kook de bloemkoolroosjes gaar in water met een beetje zout.

Goed laten uitlekken en eventueel de bloemkool uitknijpen in een theedoek. Daarna de roosjes met een stamper of pureeknijper fijn maken. Melk en boter naar smaak toevoegen en op smaak maken met peper, zout en evt. nootmuskaat

 

Zigeunersaus:

  • 1 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 8 augurkjes
  • 1 ui
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon ( 250 ml gekookt water met 1 bouillonblokje)
  • Maizena naar keuze
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • Evt.  1 tl sambal

Snipper de ui en snij de paprika en augurkjes in kleine blokjes. Fruit de ui en voeg daarna de paprikablokjes toe. Laat deze op laag vuur gaar worden. Voeg de augurkjes toe en breng op smaak met paprikapoeder en chilipoeder. Voeg nu de tomatenpuree en de kokosbloesemsuiker toe  en laat dit even mee garen. Voeg dan de bouillon toe en laat zachtjes koken. Voeg evt maizena toe om de saus dikker te maken. Voor een pittige saus voeg wat sambal toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.